Skip to content

Internationella guideorganisationer

Sveriges Guideförbund är anslutet till tre internationella guideorganisationer och representerar Sverige där. Organisationerna är Inter-Nordic Guide Club (IGC) och European Federation of Tourist Guide Associations (FEG). SveGuide är även medlem i WFTGA, världsorganisationen för turistguider; World Federation of Tourist Guide Associations.

 feg logo
WFTGA logo

Sveriges Guideförbund har samarbetsavtal med

strongvoice röstförstärkare, samarbetsavtal med rabatter
Våra medlemmar har rabatter på röstförstärkare och guidesystem hos Strongvoice. Logga in på SveGuides medlemssektion för att läsa mer.

Nationella samarbeten

visitsweden
ax kulturorganisation i samverkan logotyp

Ax kultur - SveGuide är medlemmar

Sveriges Guideförbund är medlemmar i Ax. SveGuides medlemmar är kulturbärare och kunskapsförmedlare.

Ax bildades 1996 och är en samarbetsorganisation för i Sverige verksamma, rikstäckande organisationer aktiva inom amatör- och deltagarkultur. Ax är en kraftfull organisation som lyfter ideella kulturutövare från alla kulturuttryck och de organisationer som samlar dem. Ax är en källa för kulturellt skapande, för utövare på alla nivåer. Ax är i sin tur medlem i Kulturalliansen och har en plats i NOD Sverige.

Ax ger ett tydligt mervärde till sina medlemmar genom sitt påverkansarbete och är en självklar part i sammanhang som rör kulturpolitiken och kulturens plats i samhället.

Ax har idag 24 förbund som är medlemmar som t.ex Sveriges amatörteaterförbund, Sveriges Filmförbund, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Lokalrevyer i Sverige.

Trees4Travel - SveGuide klimatkompenserar

Sveriges Guideförbund tror på att resa ansvarsfullt och att ge tillbaka till vår gemensamma planet.  Styrelsen träffas oftast digitalt men försöker att ses ”live” på plats tillsammans en gång per år, eller vartannat år, för ett fullspäckat arbets- och planeringsmöte.

När styrelsen ses fysiskt, dvs reser till en gemensam plats, klimatkompenserar vi genom att köpa träd genom organisationen Trees4Travel. Läs väldigt gärna mer om dem på Trees4Travels hemsida, där du kan lära mer och även hittar deras resekalkylator.

Back To Top