Skip to content

SveGuides rikskonferens och stämma 2023

Varje år har Sveriges Guideförbund en rikskonferens och årsstämma någonstans i Sverige. I år blir träffen extra festlig då vi även firar förbundets 40-årsjubileum. I år är träffen i Bohuslän.

Rikskonferensen är alltid i mars och på den träffas förbundets medlemmar, auktoriserade guider från hela landet. Träffen är ett bra tillfälle för fortbildning och utbyte guiderna emellan. Träffen arrangeras på olika platser runt om i landet, och i år är det Bohuslän som är plats och tema, med Bohusläns Guider som värd tillsammans med SveGuide.

– Genom att träffen flyttar runt lär vi oss guider varje gång mer, och dessutom varierar reseavståndet för våra medlemmar, säger Anna-Lena Söderlund Törnell, SveGuides ordförande. Flera guidade utflykter ingår alltid i programmet, och det ger guiderna fortbildning. Dessutom har vi väldigt trevligt tillsammans.

Årets träff är 24-26 mars, med sin bas i Uddevalla, Bohusläns största stad. Staden grundades redan 1492. Härifrån går turerna både till Lysekil, Orust och Tjörn. Bohuslänska ämnen som sillperioder, granit med stenhuggning och badortsepoken står på agendan. Besökarna lär sig också mer om Bohuslän av idag; livet här, landskapsfakta, kända personer och havets nya näringar för att nämna några.

Medlemmar: Logga in för att se inbjudan och anmälningslänk på sektionen Medlemsnyheter.

Foto: Åsa Dahlgren, vastsverige.com

Back To Top