Skip to content

Vill du bli Skåneguide? Utbildning i höst

Nyfiken på guideyrket? Nu är det officiellt. Föreningen SkåneGuide startar guideutbildning den 24 augusti 2024, i samarbete med Folkuniversitetet.
Det är flera år sedan det arrangerades en guideutbildning i Skåne och det vill SkåneGuide nu ändra på.  Så här skriver de i sin inbjudan till kursen:

Vi är två auktoriserad SkåneGuider – Anette Hansson och Eva Roos – med lång erfarenhet inom besöksnäringen och som brinner för guidning, berättande och värdskap i olika former och sammanhang. Vi vill gärna dela med oss. Vi kommer att vara kursledare.

Utbildning till auktoriserad SkåneGuide

Utbildningen löper över två terminer och kombinerar teori med praktiska övningar till fots och i buss, samt studiebesök på olika besöksmål i Skåne, för att säkerställa att deltagarna blir kvalificerade guider. Genom utbildningen kommer du bli insatt i Skånes historia och nutid, traditioner, geografi, natur, sevärdheter, kultur, mat och näringsliv. Du kommer att lära dig basfakta om Sverige och Öresundsregionen, samt ta del av principerna för gott värdskap.

Efter kursen har du möjlighet att i föreningen SkåneGuides regi bli validerad (genom skriftligt kunskapsprov och ”uppguidning”) för att bli auktoriserad turistguide i Skåne, samt få en yrkesbedömning och bli nationellt certifierad genom Sveriges Guideförbund (SveGuide). Du kan bli auktoriserad guide på flera olika språk om du vill. I nuläget är det t. ex. stor efterfrågan på tyskspråkiga guider.

Mer info och anmälan till kursen

För mer information om kursen och anmälan se:  SkåneGuide kurs på Folkuniversitetets webbplats:
Sprid gärna om du känner andra som skulle kunna passa som guider.

SkåneGuide bild från deras hemsida

Back To Top