Skip to content

Vill du bli guide – dags för ansökan!

Vill du bli guide? Då är det dags att söka till en guideutbildning nu.

Att vara guide är ett väldigt roligt yrke. Du träffar många människor och får chansen att förmedla kunskap och upplevelser till dem. Du blir en ambassadör och kulturbärare för ditt hemmalandskap eller stad.

Ansök nu

Flera guideutbildningar runtom i Sverige startar i höst och har ansökningsperiod nu.

Två av utbildningarna har riksintag och kombinerar distans och på-plats-träffar;
• Vadstena folkhögskola, antagning pågår till 31 mars.
• Forsa folkhögskola, som till hösten erbjuder en fortsättningskurs för redan utbildade guider.

 

Till dessa utbildningar söker du om du vill ha en gedigen utbildning och sedan kunna guida på din egen hemort eller hemmalandskap – dina kunskaper är alltså inte bundna till utbildningens ort. Sedan passar du på att läsa in kunskapen för din hemtrakt för att bli auktoriserad för den trakten och det är en rolig uppgift.
Vill du bli Bohuslänguide eller Dalslandsguide är ansökan öppen för dessa nu. Då läser du på plats med regelbundna träffar och utbildningarna gör också studiebesök hos olika besöksmål. När du är klar vet du väldigt mycket om ditt valda landskap.

Här kan du läsa mer om guideutbildningar runtom i Sverige. Alla dessa utbildar dig till auktoriserad guide, och ger yrkesbehörighet som turistguide efter genomförd och godkänd examen. Alla utbildningar som listas följer SveGuides utbildningsplan.

Gå till utbildningarna

Back To Top